A vörösbort afrodiziákumnak tartják, egy pohár ellazít, serkenti a vérkeringést és hozzájárul a még jobb szexuális együttléthez. Ez egy pohár, de mi van akkor, ha az egy pohárból több lesz. Az alkohol és az erekció barátok-e vagy ellenségek?

Erre a kérdésre kereste a választ a dimedic.com is, és arra jutottak, hogy a túlzott alkoholfogyasztás negatív hatással lehet a férfi szexuális teljesítményére, hisz késleltetheti vagy teljesen meg is gátolhatja az erekciót. A libidót és a férfi mentális állapotát is kedvezőtlenül befolyásolja a túlzott alkoholfogyasztás. Hogy hogyan?

Stressz és depresszió

A túl sok alkohol érzékenyebbé teszi a férfit a stresszre és a depresszív állapotokra, ezek pedig nem kedveznek az aktív szexuális életnek. Egyes becslések szerint az alkoholfüggő férfiak akár 85 százalékának is gondjai vannak a szexuális életével. Egyeseknél a problémák az impotenciában nyilvánulnak meg, mások alacsony libidóról vagy a magömlés hiányától szenvednek.

Aki gyakran iszik nagy mennyiségű erős alkoholt, annak az egész szervezete károkat szenved el, legyen szó akár a hormonrendszeréről vagy az érrendszerről. Az alkoholfogyasztás hozzájárul a vércukorszint ingadozásához valamint a herék sorvadásához és a májon belül is elváltozásokat okoz.

Mindez befolyásolja a szexuális élet minőségét és a reproduktív teljesítményt. Aki gyakran fogyaszt alkoholt, előbb-utóbb számíthat merevedési zavarra. Ezek a problémák pedig nem csak akkor jelentkeznek, mikor a férfi alkohol hatása alatt áll, hanem akkor is, amikor nem.

A Washingtoni Egyetem tudósai által végzett kutatás eredményéből kiderül, hogy az alkoholos befolyásoltság alatt álló férfiaknak több időre van szükségük az erekció eléréséhez, mint a józanoknak. Ezt az okozza, hogy az alkohol gátolja a külső ingerekre adott reakciókat, ezek pedig szükségesek az erekciós mechanizmusok beindításához. Az alkohol ezen kívül a vérrendszerre is hatással van, megzavarja a folyamatot és csökkenti a szexuális vágyat.

Ajánlott írások