Manapság a legtöbb kapcsolat online köttetik. Személyesen nagyon nehéz ismerkedni, mert gyakorlatilag a munkahelyen kívül nincs is máshol lehetőség. Mivel a legtöbben nem szeretik a házi nyúl effektust, ezért még a munkatársi viszony átültetése párkapcsolatba sem lehetséges.

Így hát marad az online tér. Na de mi van, ha ötvözzük a kettőt? Nagyon sok új állás született az internet elterjedésével, és bizony vannak olyan munka kapcsolatok, melyek még a személyes találkozót sose érték meg, csak a virtuálisat. Hiszen, ha veszünk egy programozót, ő a neten, e-mailben kapja a megbízásait.

A mai webshoppokat is elkészíti valaki. Tegyük fel, hogy van egy kezdő online vállalkozó, akinek van egy nagyon is jó terméke, vagy épp több is, de nem tudja, hogyan lásson hozzá az internetes értékesítéshez. Ilyenkor szakemberhez fordul, akit szintén valamelyik keresőben talál, és máris elkezdődik a beszélgetés, azaz inkább chatelés, hogy mindent megbeszéljenek milyen is legyen az az új webshop.

Ebbe a beszélgetésbe akár bele is lehet szőni némi ismerkedést is, hiszen minél inkább megismerik egymást a felek, annál könnyebb lesz az együtt működés. És már ott is vagyunk egy randevú küszöbén.

Közös vállalkozás 

Előfordulhat olyan is, hogy egy kezdő vállalkozó a neten keres magának partnert, hogy be tudja indítani új vállalkozását. Hasonló érdeklődési körből, akár egy hirdetést is feladva, partnereket keresve kommunikál több emberrel. Bármikor előfordulhat, hogy egy ilyen vállalkozási viszonyból aztán több is lesz, mint munkakapcsolat.

Még ha sose látták is egymást, nem beszéltek élő szóban, már meglehet fogni úgy is a másikat, hogy e-mailezés, vagy chatelés közben kedveseket írunk neki, vagy diszkréten érdeklődünk felőle, hogy miket szeret, és milyen ember is ő valójában. Ha a másik fél is partner ebben, akkor már könnyű dolgunk van.

A mai közkedvelt közösségi portálokon is jócskán akadhatunk ilyen közös érdeklődésű partnerekre. Rengeteg csoport van már szinte mindenféle hobbyra, vállalkozásra, munkára létrehozva. Ha egy ilyen csoportban, például tanári csoportban beszélgetnek az emberek, előfordulhat, hogy két egymást addig nem ismerő tanár megtetszik egymásnak, mert hasonlóan, vagy épp ugyan úgy vélekednek bizonyos gyerek nevelési kérdésekben vagy módszerekben.

Eleinte biztos csak eszmét cserélnek, ötletelnek, de ez könnyen átmehet ismerkedésbe is. Mondhatjuk hát, hogy manapság a személyes ismerkedés teljesen átkerült az online világba.

Hasznos infók

Ajánlott írások