Szokták mondani, hogy egy párnak nem tesz túlságosan jót az, ha sok időt töltenek külön. Azonban mi történik akkor, ha ez fordítva igaz? Napjainkban sok helyen figyelhető meg, hogy az emberek Home Office-ban dolgoznak, vagy olyan vállalkozást indítottak, amihez otthon is tartózkodhatnak.

Az is lehet, hogy a család mind a két tagja eszerint él, így viszont elkerülhetetlen az, hogy sokszor lássák egymást. Ez az élethelyzet gyakran vezet veszekedésekhez, és a legtöbb pár megszenvedi a következményeit, akár válásig, vagy erekciós problémákig is fajulhat a helyzet. De nézzünk most pár tippet, amik segíthetnek az online munkában dolgozó pároknak.

  • Az idő relatív, azonban fontos, hogy legyen egy követhető beosztásunk. Nem véletlenül kezdenek a cégek 8-kor, vagy 9-kor, ennyi szabályozás és megbízhatóság mindenkinek az életében kell. Ugyanezt kell követnünk otthon is. Beszéljük meg a másikkal, hogy a nap mely részében fogunk csak a munkára figyelni, és utána tartsuk magunkat ehhez.
  • A saját helyiség hatalmas előnyt jelent. Nem kell túl nagy szobára gondolni, elég egy akkora tér, ahová az asztal és a szék befér. Gondoljunk csak azokra az irodákra, ahol az embereket nem választja el semmi a másiktól, és az egész napos hangzavarnak vannak kitéve. Ha ettől meg akarjuk kímélni egymást, akkor az a legjobb, ha inkább külön szobában dolgozunk. Ráadásul az is előny, hogy a saját ízlésünk szerint dekorálhatjuk a helyet, így azon sem kell veszekedni, hogy kinek melyik szín tetszik.
  • Ha online dolgozunk, akkor ne szóljunk bele a másik munkájába. Ez akkor fordulhat elő, amikor ugyanabban a munkakörben vagyunk, és hasonló feladatokat látunk el. Ilyenkor sokkal jobban tesszük, ha inkább hagyjuk a másikat érvényesülni. Arra is érdemes figyelni, hogy a személyiségünkből adódóan más körülményekre lesz szükségünk, vannak olyanok, akik csak a csendben tudnak dolgozni, míg másokat nem zavarja a háttérzene.

Ezután nincs más hátra, mint találkozni a műszak után. Tegyünk úgy, mintha tényleg egymástól távol lettünk volna, és élvezzük együtt a nap hátralevő részét.

Ajánlott írások