Na ez az egyik legrosszabb döntése az olyan pároknak akik már nem jönnek ki egymással. Azzal, hogy a gyerekek “érdekében” fenntartják a látszat kapcsolatot ártanak saját maguknak és a gyereknek/gyerekeknek is. Több eszük van mint sok felnőttnek és sok mindent megéreznek.

Főleg a kicsik. Érzékenyek és nem hülyék. Semmiféleképpen és soha de soha semmilyen körülmények között ne hazudjunk egy gyereknek. Ők sokkal jobban tudják ha baj van mint ahogy azt mi gondoljuk.

Ők is  emberek csak még kicsik. Tiszteljük meg őket azzal, hogy őszinték vagyunk hozzájuk. Nekik is jár ennyi megbecsülés ráadásul az őszinteséggel szoros kapcsolatot alapozhatunk meg ami ismét nagyon fontos egy szülő és gyermek kapcsolatban. A gyerekek semmit nem utálnak jobban mintha hülyének nézik őket vagy hazudnak nekik. Ha egy kapcsolat tarthatatlanná vált nincs mit tenni marad a megosztás de arra nagyon figyeljünk oda hogy problémák ide vagy oda a gyerek a legfontosabb a gyereknek pedig a boldog és kiegyensúlyozott háttér.

Hogy bízzak meg benne ha sose őszinte?

Az őszinteség hiánya az egyik leggyilkosabb fajtája egy kapcsolatnak mivel a bizalom erre épül és ez alap két ember között. Mivel azonban ezt sokan nem így gondolják rendre mennek tönkre. Sajnos a bizalom hiánya nem túl segítőkész állapot így vagy megpróbálunk egy utolsó esélyt adni párunknak, bízva abban hogy nem él vissza vele, vagy, és ez a kézenfekvőbb megoldás, tartsunk szünetet.

Pihentessük a kapcsolatot amíg a megbízhatatlan fél úgy nem dönt, hogy márpedig szerelméért azért is képes lesz az őszinteségre. De vigyázat! A szünet nem azt jelenti, hogy végre szabad vagyok, csupán egy kis időt, hogy elgondolkozzunk magunkon.

Tehát ha a pihenő idő alatt minden marad a régi tulajdonképpen adtunk a szarnak egy pofont, viszont, ha sikerült észhez térni és átgondolni a dolgokat, ismét meg lehet hódítani párunk szívét. Kicsit nagyobb feladat mint az ismerkedéskor de a szorgalmas és kitartó munkának előbb utóbb meglesz a gyümölcse. Mondjuk ez a nők esetében furán veszi ki magát de ha esetleg a női fél hibázik, hát akkor neki is kell helyre tennie mindent. A hazugságot a becsapást a legnehezebb jóvátenni. Nehéz, de nem lehetetlen.

Ajánlott írások