A Covid 19 idején sokan arra kényszerültünk, hogy olyan munkát vállaljunk, ami otthonról végezhető, illetve hogy home office-ba vonuljunk. Persze az online munka, illetve saját vállalkozás nyitása máskor sem olyan rossz dolog.

Az egész napos otthonmaradásnak azonban nem csak a vírusmentesség az előnye, hanem rengeteg másban is segíthet, akár a párkapcsolatunknak is jót tehet.

A hosszas összezártság azonban a legidillibb családot is meg tudja viselni, azonban, ha ismerjük magunkat és a párunk, okosan járunk el a kényes ügyekben és kommunikálunk, remek heteknek nézhetünk elébe.

Például, ha saját vállalkozásunk van, saját magunk főnökeként megvan a lehetőségünk, hogy saját magunknak osszuk be az időnk és ha nap közben kell elintéznünk valamit, például a bevásárlást, elugrani a gyerekért az oviba vagy megfőzni a vacsorát, nem okozhat gondot, ha az időnk engedi.

Nem ül mindig a fejünk fölött a szigorú főnök, aki minden lépésünk lesi. Persze ez nem azt jelenti, hogy szabad engednünk, hogy minden itthoni munka ránk háruljon. Fontos, hogy a párunk megértse, a tény, hogy egész nap otthon vagyunk, nem lazsálást jelent.

Kevesebb munka, több család

Az ingázással töltött idő is lenullázódik, többet tudunk lenni a családdal, a párunkkal és esetleg olyan közös programokat is szervezhetünk a lakáson belül, amire eddig nem volt lehetőség. A filmnézés csak a kezdet, a beszélgetés, társasozás, közös főzés és együttes házimunka végzés csak megerősítheti a kapcsolatunkat. Eközben mind növekedhet a bizalom és megtanuljuk értékelni a másikat.

Ha késztetést érzünk rá magunkban, a párunkat jobban be tudjuk vonni az életünkbe, meg tudjuk neki mutatni, hogy miből áll a mindennapunk, a munkánk. Akár mesélünk, panaszkodunk neki a melóról, most testközelből láthatja. Egymás kölcsönös értékelését és szeretetét ezzel is elősegíthetjük.

Habár fontos, hogy a párunk az online munkánk, vállalkozásunk miatt ne érezze magát kevesebbnek. Ez akár a libidó hiányához, impotenciához is vezethet. Ezt megakadályozandó, bizalommal beszélgessünk és használjuk ki a felszabadult időnket.

Ajánlott írások