Az internet fejlődésével az online munkák száma is jelentősen növekedett. Sokan idén ismerkedtek meg a Home Office létezésével, mások azonban már évek óta így dolgoznak. Ahogy minden munkahelynek, ennek is vannak bizonyos előnyei és hátrányai.

Az egyik legnagyobb hátránya sajnos az, hogy otthon hajlamos vagyunk kedvünkre falatozgatni két étkezés között is. Lehet, hogy csak egy számítógép van előttünk, és miközben kitöltjük a rengeteg adatlapot, bele-belenyúlunk a csipszes tálba.

Az sem mindegy, hogy inkább vizet iszunk mellé, vagy a cukros üdítőitalok állnak mellettünk. Természetesen a végeredmény ugyanoda vezet, fogyókúrához.

Az elhízás lehetősége az irodai munkáknál mindig magasabb, főleg, ha ezt a négy fal között végezzük. Amikor emberek vesznek minket körbe, akkor hamarabb megálljt parancsolunk magunknak, főleg, ha látjuk a rosszalló pillantásaikat.

Ez sajnos otthon nem ennyire egyszerű, az online végzett munka sokkal nagyobb önuralmat kíván meg tőlünk. Azonban mindig akad pár trükk, ami segíthet.

  • Az első, és talán a legfontosabb, hogy ne vegyünk édességeket. Kimondatlan szabály, hogy ha van otthon, akkor biztosan el fog fogyni. Viszont, ha le kell érte menni a boltig, akkor kétszer is meggondoljuk előtte. Nagy eséllyel fogunk inkább otthon maradni.
  • Tartsuk az étel a konyhába. Ez azért jó, mert így újra és újra fel kell kelni a székből. Ha hozzánk közel tartjuk a csokit és más finomságokat, akkor egyetlen karnyújtással elérjük majd. Sokkal jobb, ha fel kell állnunk, és el kell mennünk egy másik helyiségig.
  • Próbáljunk ki egy fogyókúrát. A Home Office rengeteg ülésről szól, így sokkal kevesebb kalóriára van szükségünk ahhoz, hogy a testünk tovább dolgozzon. Szerencsére ma már rengeteg olyan diéta van, ami segít a kalóriák számolásában, és így nem fogunk súlyfelesleggel küzdeni.

Végül, de nem utolsó sorban álljunk fel. Menjünk el a konyháig, igyunk egy pohár vizet, csináljunk pár guggolást. Nem szabad egész nap a székben lenni, mivel később a testünk fogja megfizetni az árát.

Írta: hoodia-rendeles.com

Ajánlott írások