Az építőipar fejlődik és folyamatosan új, innovatív megoldások jelennek meg. Egyre népszerűbbé válnak hazánkban is a gyorsházak. Az egyik legnagyobb előny a nevében is benne van: ezek a házak akár három hónap alatt is elkészülhetnek.

Előre elkészített panelekből épülnek fel, melyeket a helyszínen már csak össze kell szerelni. Az előre gyártás teszi lehetővé, hogy az építkezés gyorsabban és hatékonyabban történjen, mint egy hagyományos téglaház építése esetében. Az előre gyártott panelek precízen, méretpontosan készülnek, így kevesebb lesz a hulladék és kevésbé időigényes az építkezés. A költségek is csökkenthetők, hisz kevesebb munkaerőre és kevesebb időre van szükség.

Környezetvédelmi szempontból is előnyös a gyorsházak építése: kevesebb az építési hulladék, kevesebb energia és víz használata szükséges, ami csökkenti az ökológiai lábnyomot. A gyorsházak kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, ez pedig csökkenti az energiafogyasztást, így nyáron kevesebbet kell hűtésre, télen pedig fűtésre költeni.

Ezt kínálja a VarioSIP rendszer is, magas minőségben, kiváló paraméterekkel. A hagyományos SIP panelek esetében két réteg OSB közé ragasztják a szigetelőanyagot, míg a VarioSIP két összetevőből áll: kloridmentes magnézium-oxidból és az ElastoPIR-ből.

A végeredmény pedig vízálló, gomba- és penészálló, így tökéletes választás azoknak is, akik asztmában, allergiában szenvednek. Nincs továbbá károsanyag-kibocsátása, és tűz esetén sem keletkezik káros anyag. Nagy teherbírású, és a gyártási folyamat során is alacsony az energiafelhasználás.

Az ElastoPIR szigetelőanyag szintén kiváló tulajdonságokkal bír, ennek révén a két anyag ötvözetéből álló panelek rendkívül energiahatékonyak. Padlókhoz, falakhoz és tetőkhöz is használható, gyors és energiahatékony.

Erős, ütésálló rendszerről van szó, aminek a hang- és hőszigetelési tulajdonságai is pozitívak, a fűtési és hűtési költségek akár 30 százalékkal is alacsonyabbak lehetnek, mint a hagyományos téglaházak esetében.

Ajánlott írások