Egy kapcsolat akkor működik jól, ha a két fél képes őszintén bármit elmondani egymásnak. Minden kapcsolat alapja a bizalom, az őszinteség, és egymás tisztelete. Ha egy kapcsolatban az egyik fél olyan dolgot vár el a másiktól, mely számára kényelmetlen, vagy kellemetlen, ám mégsem jelzi azt a kedvesének, az akár a kapcsolat végéhez is vezethet.

A legjobb, ha nyíltan elmondjuk azt, ha valamit nem szeretnénk megtenni, hiszen, ha a másik kedvéért folyamatosan magunkra erőltetjük a dolgot, ekkor előbb vagy utóbb arra fogunk ráeszmélni, hogy ebben a kapcsolatban már egyáltalán nem vagyunk boldogok. Egy párkapcsolat csak akkor működhet, ha megvan a kölcsönös vonzódás és a vágyakozás a másik iránt. Ha a szexualitásban teljesen eltérőek a szokásaink, akkor ez valószínűleg hatással lesz a kapcsolatunkra is.

A legjobb, ha őszintén tudunk beszélni ezekről a dolgokról is, még ha az ember eleinte kicsit kellemetlennek is érzi a dolgot. Kivel mással beszélnéd meg, azt a szexuális életedet, ha nem azzal, akivel együtt élsz?

A szexualitásban is nagyon fontos az őszinteség és a bizalom

Ha jól működik a párkapcsolat, és megvan közöttünk a szikra és a vonzódás, akkor 5, 10 de akár 20 év elteltével is vágyakozva tudunk tekinteni a másikra. Előfordulhat azonban az is, hogy éppen az ágyban találjuk szembe magunkat valamilyen problémával.

A potenciazavar sok férfit érint, mégis kevesen mernek, vagy tudnak erről őszintén beszélni. Sokan rettentően kellemetlen dolognak élik meg, mely az ő hibájuk, és megpróbálják valameddig titkolni még a társuk elől is. Pedig a dolog eltitkolása még nagyobb nyomást jelent az illető számára, emellett, ha a párja valóban jól ismeri, akkor valószínűleg tudni fogja, hogy valamit titkol előle. A sok félreértés és konfliktus helyett a legjobb, ha azután, hogy a férfi saját magának beismerte a problémát, eltudja mondani a párjának is.

Hogyan reagáljanak a hölgyek, ha a párjuk férfi zavarokkal küzd?

A hölgyek nagy része megszokott ijedni, ha a párjának férfi zavarai vannak, mert sokan azt gondolják, hogy ez annak a jele, hogy már nem szereti és nem kívánja őt eléggé. Pedig ez a legtöbb esetben egyáltalán nincs így! Legyen szó szervi, vagy lelki potencia zavarról, az egyik mellékhatása a férfi önbecslésének és önbizalmának a lecsökkenése, erre pedig a hölgyek rá tudnak tenni egy lapáttal akkor, ha elvárják azt, hogy ezek után a férfi folyamatosan bizonygassa azt, hogy ugyanúgy szereti, és kívánja őt, mint korábban. A legjobb, a pozitív hozzáállás, illetve az, ha a lehető legnagyobb türelemmel kezeljük a problémát.

Ha a hölgy azt gondolja, hogy ez csak a férfi gondja, és az ő feladata megoldani, akkor teljesen egyedül hagyja párját a problémával, és ilyenkor a férfi zavarok még jobban fel szoktak erősödni, az ilyen lelki nyomás miatt. Sajnos, ha a probléma nincs helyén kezelve, előbb vagy utóbb a férfi önbecslése annyira le fog csökkenni, hogy az élet más területein is megjelenő önértékelési problémákat fog előidézni.

Ajánlott írások