A fejlettebb országokban az elhízás és a túlsúly jelenti a legnagyobb egészségügyi kockázatot, éppen emiatt a szakemberek nem győzik elégszer kihangsúlyozni azt, hogy mennyire fontos odafigyelni a helyes táplálkozásra, és a rendszeres testmozgásra.

Szerencsére, aki fogyni szeretne, manapság már rengeteg diéta és fogyókúra közül tudja kiválasztani a számára legmegfelelőbbet.

A mai világban a Paleolit étrend számít az egyik legismertebbnek, melynek során nem csak a felszedett plusz kilóktól tudunk megszabadulni, hanem kialakíthatunk saját magunk számára egy egészséges étrendet is, mely számos jótékony hatást gyakorolhat a szervezetünkre.

Röviden és tömören a Paleolit étrendről

A Paleolit diéta egy igen könnyen betartható étrendre épül fel, emiatt ritka, ha az ember az ilyen típusú fogyókúrát félbehagyja. Persze nem arról van szó, hogy bármikor bármit lehet enni, hiszen bizonyos ételeket már a diéta első napján száműznünk kell az étrendünkből, de elmondhatjuk azt, hogy viszonylag változatosan étkezhetünk, és rengeteg finom étellel tudunk megismerkedni a diéta során. Így nem válik a fogyókúránk egyhangúvá és unalmassá.

Az optimális étkezési elméletek úgy tartják, hogy az őseink csak olyan ételeket tudtak fogyasztani, melyet saját maguk szereztek be vadászat, vagy gyűjtögetés során, és erre épül fel a Paleolit diéta. Ezt az étrendet azért sem nehéz betartani, mert az fogyasztható ételeket nem nehéz beszerezni, ugyanis a Paleolit étrend leginkább húsokból, zöldségekből és gyümölcsökből áll. Így tudunk egészségesen és látványosan lefogyni.

A 90 napos diéta, és a különböző böjtök, is igen hatékonyak lehetnek, ám arra mindig oda kell figyelnünk, hogy a diéta végén se uralkodjon el rajtunk egy hatalmas falási roham.
Sokan a különböző fogyókúrás kapszulákban bíznak akkor, amikor elkezdenek valamilyen diétát, de fontos kihangsúlyozni, hogy ezek a készítmények is csak akkor tudnak nekünk segíteni, ha odafigyelünk az egészséges, és változatos táplálkozásra.

Ha bármilyen étrendkiegészítőt szeretnénk megvásárolni, a termék összetevőit mindig nézzük meg, hiszen sok rossz minőségű fogyókúrás kapszula van ma már a piacon. Azok a termékek, melyek valóban működnek az étvágyunkat tudják lecsökkenteni, ezáltal nem leszünk farkaséhesek az étkezések között.

Ajánlott írások