Amikor valaki térkövezésen gondolkodik, nem árt megismerkedni a térkövek világával, hogy könnyebb legyen a döntés, a választás. A www.terkoakciok.hu széles választékkal és kedvező árakkal várják a vásárlókat.

A burkolat kiválasztása

Nem egyszerű választani, hisz sokféle méretben, színben, formában kaphatók a térkövek, ráadásul a minőséget, teherbírást tekintve is vannak különbségek. És akkor még nem is beszéltünk a lerakás módjáról, aminek kapcsán igen sok mintázati megoldás lehetséges. Sőt, a különböző méretű, színű térköveket akár kombinálni is tudjuk egymással a még egyedibb végeredményért.

A térkövet utak, járdák, teraszok, garázsbeállók burkolására is lehet használni és már a használat módja befolyásolja, hogy mire is lesz szükségünk, legalábbis ami a terhelhetőséget illeti. A beton térkövek igen könnyen karbantarthatók, a választás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen lesz a terhelés, hogy milyen a környezet, annak stílusa, színei, hangulata.

A terepviszonyok és a vízelvezetési lehetőségek is fontosak, ezzel kapcsolatban érdemes utána olvasni egy-két dolognak, mielőtt magunk kezdenénk bele a térkövezésbe. Így megismerkedhetünk a rétegfelépítés fogalmával, megtudhatjuk, hogy milyen típusú és vastagságú aljzat, ágyazó réteg szükséges ahhoz, hogy a térkő tartósan betöltse funkcióját.

A térkövezés nagy előnye, hogy tartós megoldást kínál könnyű karbantarthatóság mellett. Nem kell tehát javítgatni, bírja a hideget, fagyálló, kopásálló és csúszásálló egyben. Stílusban is sokféle közül választhatunk, modern, antik és mediterrán hangulatot is tudunk teremteni a térkővel.

Vásárlás előtt érdemes felkeresni a bemutatókertet, hisz itt saját szemünkkel is láthatjuk az egyes térköveket, így könnyebbé válhat a döntés is, ráadásul szakértő tanácsadást is kaphatunk, ha nem lennénk biztosak a dolgunkban. A burkolat színe, a formája és a nagysága is fontos kérdés, de arra is gondolni kell, hogy hogy fogjuk tisztán tartani a felületet, illetve hogy milyen áron érhetők el a különböző térkövek.

Ajánlott írások