A nyelvtanulásban igen nagy segítségünkre lehet az, ha tudjuk, hogy pontosan hogy is kell használni az egyes szavakat, ehhez pedig nem árt kontextusukban megtanulni azokat. Ebben és a kiejtésben is segítséget nyújt a DictZone, hazánk legnagyobb online szótár gyűjteménye.

Ahol olyan népszerű nyelveket is megtalálunk, mint az angol, a német, a francia, az olasz, de emellett több mint 90 nyelvi szótár és fordító kapott helyet ezen az oldalon. A DictZone használata ingyenes és igen hasznos. Legyen szó akár a nyelvtanulásról, akár bármilyen fordítási nehézségről, amivel a munkánk, vagy szabadidős tevékenységünk során találkozunk.

A szótár használatához nem kell regisztrálni sem, elég csak kiválasztani azt a nyelvet, amiről és amire fordítani szeretnénk és máris használhatjuk.

A magyar-idegen nyelv párosítás mellett több nyelvpár szótárát is megtaláljuk itt, az újdonságok között például a lengyel-angol, a lengyel-német és a lengyel-ukrán szótárt is. A magyar szótárak sorában pedig az idegen szavak jelentését is megismerhetjük, valamint a magyar nevek jelentésére is fény derülhet, elég csak beírni azt a keresztnevet, melynek jelentésére kíváncsiak vagyunk és már érkezik is a válasz.

A DictZone olyan hasznos tartalmakat is nyújt, mint az angol rendhagyó igék és az angol főnevek többes száma, valamint az angol ábécé. Az amerikai és angol űrmértékekkel is megismerkedhetünk és a hőmérséklet átváltó is segítségünkre lehet, ha épp valami Fahrenheit-ben van megadva.

Extra tartalmak

Egy mobil applikáció is használható extraként, és a böngészőben a kijelölt szóra is kereshetünk. Ehhez mindössze a megfelelő kiegészítő letöltésére és telepítésére van szükség, és ha valamilyen idegen nyelvű weboldalt olvasunk, és valamit nem értünk, akkor a jobb egérgombbal kattintsuk az adott szóra.

Az így megjelenő menüben pedig a keresés a DictZone szótárban megadja a választ a kérdésünkre, tehát megjelenik a fordítás. Nyelvtanulási szempontból is igen hasznos ez a kiegészítő, mint ahogy a DictZone egésze.

Ajánlott írások